Nezvyčajný džús z odrody Kerner


Džús

Verjus alebo aj verjuice je šťava z nedozretého hrozna, po selekcii strapcov na kmeni, ktoré boli použité na nezvyčajný džús z odrody Kerner. Vinárstvo Vinkovič každý rok zabezpečujeme kvalitu ich hrozna nie len ráznym rezom, ale taktiež selekciou úrody. To znamená, že ak vinič nasadil na jednom kmeni 20 strapcov, pomohli mu, poodstrihovali 10 nie najlepších strapcov a nechali mu zvyšných 10 krásnych strapcov. Táto selekcia zabezpečí kvalitnejšie dozrievanie a následne nádherné buketné víno, pretože menší počet strapcov, bude môcť plne dozrieť. Aby menej kvalitné strapce nevyšli ,,navnivoč“ vylisovali z nich kyslastý džús, ktorý sa môže použiť: – do šalátov, – do dresingov alebo marinád, – namiesto citrónovej šťavy do koláčov, – alebo do nápojov na osvieženie chuti.